søndag 23. desember 2018

PERUANSK CEVICHE MED KVEITE OG SØTPOTET


- 300 g fersk kveite, skåret i terninger
- 1 liten bunt koriander
- 1 rød chili, finhakket
- 1 liten rødløk, kuttet i tynne skiver
- 4 dl leche de tigre

- Putt fisken og en klype salt i en bolle, og bland. La stå noen minutter. Tilsett løk, koriander, chili og pepper i en dyp tallerken og bland godt.
- Hell over tigermelken og dander med glasert søtpotet.
- La fisken marinere i tigermelken i minimum 5 minutter før servering.

Leche de tigre:
- 3 fedd hvitløk
- 1 tykk stangselleri
- 1 liten løk
- 1 bit ingerfær, tommelstørrelse
- 1/2 ts salt
- 2,5 dl limejuice (ca. 10 lime)
- 1,5 dl fiskekraft/vann
- 1 kopp isbiter

- Kjør alt i en blender. Sil og skum.

Glasert søtpotet:
- 1 stor søtpotet
- 1 stor appelsin, saften
- 4 stjerneanis
- 6 ss sukker
- 2 kanelstenger

- Skrell og kutt søtpotet i terninger. Kok opp i vann med appelsinjuice, stjerneanis, sukker og kanelstenger. Kok til møre.

Vintips: Chilensk hvitvin - Vistamar Brisa Sauvignon Blanc 2018

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar