søndag 23. desember 2018
MAROKKANSKE LAMMEBOLLER
Lammeboller:
- 400 g lammekjøttdeig
- 1 egg
- 1/2 rødløk, finhakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1/2 ts spiskummen
- 1/4 ts malt kanel
- 1/4 ts chilipulver
- 1/4 ts kvernet pepper
- 1 ts salt
- 1 ss revet appelsinskall
- 2 ss mynte, finhakket
- 2 ss persille, finhakket
Tomatsaus:
- 1 rødløk, finhakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1/2 ts spisskummen
- 1 kanelstang
- 1 ss harissa/sambal oelek
- 1 boks knuste tomater
- 1 appelsin, saften
- Sukker
- Salt og pepper
Salat:
- Baby leaf
- Pinjekjerner
- Fetaost
- Granateplekjener
Til servering:
- Pitabrød
- Hummus
Fremgangsmåte:
- Bland sammen alle ingrediensene til lammebollene. Form farsen til valnøttstore boller med en skje og fuktige hender. Brun bollene i en stor stekepanne i olje.
- Fres løk og hvitløk i en panne. La det frese til løken blir myk og gyllen. Tilsett spiskummen, kanel, harissa, knuste tomater og appelsinsaft. La sausen småputre i 5-10 minutter. Legg lammebollene over i sausen og la det putre i ytterligere 5 minutter.
- Server bollene med salat, hummus og pitabrød.
Vintips: Libaneisk rødvin - Musar Jeune 2016
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar