Bunn
225 g Digestive
120 g smeltet smør
Fyll
375 g romtemperert kremost (f.eks. Philadelphia)
2,5 dl kremfløte
100 g sukker
150 g melkesjokolade, smeltet
180-200 g friske bringebær
Revet mørk kokesjokolade (kan sløyfes)
- Smuldre kjeksen i en food processor
- Smelt smør og bland godt med knust kjeks. Ha blandingen over i kakeformen (24-26 cm springform) og press lett ned med baksiden av en skje. Settes kaldt.
- Bruk kjøkkenmaskin (på lav hastighet) til å blande kremost, fløte og sukker til en jevn, kremete masse. Rør inn hele bringebær. Smelt melkesjokoladen over vannbad. Vend smeltet sjokolade forsiktig inn i ostemassen. Den skal ikke blandes helt inn. Hell ostemassen over kjeksbunnen og fordel jevnt.
- Dekk til kaken og sett kaldt i minimum 6 timer, slik at den får stivnet skikkelig.
- Pynt: dryss revet mørk kokesjokolade over kaken og avslutt med friske bringebær.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar