fredag 27. juli 2012

KYLLINGSATAY MED PEANØTTSAUS

600 g kyllingfilet

Marinade
1 dl ketjap manis
1 ss sambal oelek
2 ss soyaolje
1 ss sesamolje
1 ss revet frisk ingefær
1 fedd hvitløk, revet
2 ss hakket frisk koriander

Peanøttsaus
1/2 glass grovt peanøttsmør
1/2 glass vann
Resten av marinaden
Saften av en 1/2 lime
Frisk koriander
(Fish sauce)

- Bland sammen alle ingrediensene til marinaden
- Skjær kjøttet i tynne skiver og tre dem på satayspyd. Pensle med marinaden og mariner kjøttet i 30 minutter.
- Grill spydene over sterk varme, et par minutter på hver side.
- Kok opp vannet, visp inn peanøttsmør og resten av marinaden. Rør sausen glatt og smidig. Smak til med lime, fish sauce og koriander.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar