onsdag 8. august 2012
CHILI CON CARNE
1 løk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
1/2 ts chilipasta/sambal oelek
1/2-1 ts chilipulver
500 gr kjøttdeig
1 gulrot, i små terninger
1 boks tomater
2 ss tomatpure
1 boks kidneybønner, avrente
1/2 dl vann
En klype sukker
Salt og pepper etter smak
1 ts røkt paprika
1/2 ts spisskumin
1/2 ts malt koriander
1 ss mørk usøtet kakao
1 ss Worchestershiresauce
1/2 paprika i strimler
Smør og olje til steking
- Finn frem en jerngryte og smelt en god klatt smør og litt olje. Fres løk og hvitløk og tilsett all chilien.
- Brun kjøttet sammen med salt og pepper når løken har blitt myk og blank. Ha i gulrøtter og stek litt til.
- Tilsett tomater, tomatpure, worchestershiresauce, krydderiene, kakao, en klype sukker og vann.
- La chilien koke en time og tilsett bønnene og paprikaen mot slutten av koketiden. Kok den uten lokk for å redusere væsken litt om nødvendig.
- Serveres med ris, guacamole, rømme og salat
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar