onsdag 8. august 2012

EKSOTISK LAMMEGRYTE


1 kg benfritt lammelår
1 stor løk
2 store fedd hvitløk
1 ss revet frisk ingefær
1-2 røde eller grønne chili
1 1/2 ts gurkemeie
1 ts malt eller knust spisskummen
1 ts knuste korianderfrø
1 ts garam masala
1/2 ts malt kardemomme
1 ts chilipulver
500 g tomater
2 1/2 dl kokosmelk
1 dl malte cashewnøtter
Salt
Frisk koriander til pynt
Smør og olje til steking

- Skjærkjøttet i terninger, ca. 2 x 2cm store.
- Finhakk løken eller mos den i en hurtigmikser. Riv hvitløk og ingefær.
- Bruk en gryte og fres løken et par minutter over middels varme. Tilsett ingefær, hvitløk, hakket chili og de tørre krydderne. Fres videre i et par minutter.
- Skru opp varmen, ha i litt mer olje og brun kjøttet under omrøring. Tilsett 1 teskje salt og hakkede tomater. Legg på lokk og la gryten putre under lokk i ca 1 ½ time.
- Ta av lokket, tilsett kokosmelk og malte nøtter. La gryten småkoke videre i 10 minutter uten lokk.
- Dryss over frisk koriander ved servering.
- Serveres svært gjerne med ris, nanbrød, raita og mangochutney.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar