lørdag 11. august 2018

HVIT LASAGNE MED KYLLING, SOPP OG SPINAT



4-6 porsjoner

400 g kyllingkjøttdeig
200 g sopp
2 fedd hvitløk
2 sjarlottløk
200 g fersk spinat
100 g spekeskinke
200 g kremost naturell
2 dl kyllingkraft
3 dl matfløte
1-2 ss tørket basilikum
2 ts tørket oregano
Salt og pepper
ca. 150-200 g ost (gjerne blanding av mozzarella/jarlsberg/parmesan)
ca. 8-9 lasagneplater

1. Forvarm stekeovnen til 200 grader
2. Varm opp en stekepanne med høye kanter og stek kjøttdeigen på høy varme i olje. Sett til side.
3. Stek soppen gyllen i olje/smør, sett til side.
4. Skru ned varmen og ha litt olje i panna. Finhakk sjarlottløk og hvitløk og la det surre på middels varme til løken er myk og blank. Ha i spinat og la det steke til spinaten har krympet sammen. Riv opp mesteparten av spekeskinka og ha i panna. Tilsett kremost og rør godt i panna til alt er blandet sammen. Ha i kyllingkraft, matfløte, basilikum og oregano og la det hele få en oppkok. Kok i noen minutter til sausen har tyknet. Ha i kjøttdeig og sopp og bland. Smak til med salt og pepper.
5. Finn frem en ildfast form på 25 x 20 cm. Legg et lag med saus- og kjøttblanding i bunnen av formen, deretter dekker du med et lag lasagneplater. Fortsett til alt er brukt opp. Topp med revet og og spekeskinke.
6. Stek lasagnen midt i ovnen i ca. 30 minutter.
7. Serveres med en grønn salat med en syrlig vinaigrette-dressing.

Kilde 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar