KILDE
Banankake:
3 store egg
3,5 dl sukker
100 g smør
1,5 dl melk
3 modne bananer
1 ss bakepulver
2 ts vaniljesukker
4,5 dl hvetemel
150 g kokesjokolade
100 g hasselnøtter
Kremostglasur:
200 g kremost
100 g smør
5 dl melis
1 ss vaniljesukker/vaniljeekstrakt
- Pisk egg og sukker til eggedosis.
- Smelt smøret og tilsett sammen med melken.
- Mos bananene med stavmixer og bland i dette også.
- Sikt litt av melet sammen med bakepulver og vaniljesukker. Vend inn i deigen. Bland deretter i resten av melet til en klumpfri deig.
- Hakk kokesjokoladen og hasselnøttene og vend inn i deigen til slutt.
- Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm).
- Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca 20 min, til den er gylden på toppen og gjennomstekt.
- Avkjøl kaken helt i formen.
- Glasur: kremost piskes sammen med romtemperert, mykt smør. Tilsett melis under fortsatt pisking til du får en luftig ostekrem.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar