Kilde
Deig
175 g hvetemel
100 g smør, kaldt i terninger
25 g melis
1 eggeplomme
1,5 ss vann
Fyll
6 egg
190 g sukker
3 dl kremfløte
1,5 dl pasjonsfruktsaft
1 lime
- Ha mel, melis og kaldt smør i en food prosessor. Kjør i ett minutt. Tilsett eggeplomme og vann og miks ytterligere i ett minutt. Dekk deigen med plastfolie og legg i kjøleskap i 15 min.
- Kjevle deigen ut til en runding på 3 mm. før den over i en 23 cm terteform med løs bunn. Prikk hull med en gaffel over hele bunnen og stek på 200 grader til pai skallet den en gyllen farge.
- Ha pasjonsfruktkjøtt i en bolle og kjør med stavmikser. Sil blandingen til 1,5 desiliter. Visp egg, kremfløte, sukker og lime sammen og tilfør pasjonsfruktsaften.
- Hell blandingen over pai bunnen og stek ved 150 grader i ca. 40 min. Konsistensen skal være som ”fast gele” når du beveger i formen. Avkjøl på rist.
- Strø et lag med Demererasukker over terten og brenn med skibrenner.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar