mandag 26. januar 2015

PERLESPELTRISOTTO

Til 2 personer

2 sjalottløk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
1,5 dl perlespelt
3 dl kyllingkraft
1/2 ss smør
1/2 dl revet parmesan
Salt og hvit pepper
Finhakket basilikum
Sitronsaft

- Ha litt olivenolje i en kjele og tilsett hvitløken og den hakkede sjalottløken. La det surre til løken blir blank og myk. Tilsett perlespelten og la den surre med i ytterligere to minutter
- Tilsett kyllingkraft. La det koke under lokk på svak varme i 20-25 minutter, til spelten er ferdigkokt
- Rør inn smør og parmesan
- Smak til med salt, hvit pepper sitronsaft og basilikum
- Topp gjerne med stekt sopp, ovnsbakte rødbeter, ruccola, ristede pinjekjerner etc.

Godt som tilbehør til kylling, lam, storfe, torsk etc.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar