tirsdag 6. januar 2015

VANILJEKJEKS

Ca. 40 kjeks
200 g smør
175 g sukker
1 stort egg
400 g hvetemel
1 ts vaniljesukker

- Rør smør og sukker hvitt med en kjøkkenmaskin med K-spade
- Tilsett deretter egget og rør sammen
- Sikt hvetemel og vaniljesukker, og ha mesteparten i bakebollen
- Kjør deigen på sakte fart og spe på med hvetemel, til alt er godt blandet og deigen samler seg i en «klump»
- Ha plastfolie rundt deigen og legg den i kjøleskapet i minst en time
- Ha deigen på et melet underlag og del den i to. Legg den ene deigklumpen tilbake i kjøleskapet og kjevle den andre til den blir ca. 5 mm. Stikk ut kjeks med ønskede former.
- Legg kjeksene på bakepapirkledd stekebrett
- Stekes ved 180 grader (over- og undervarme) midt i ovnen i ca. 8 minutter, eller til kjeksene begynner å bli gylne. De skal ikke bli brune. Det går fort mot slutten, så det kan være lurt å følge med litt.
- La kjeksene ligge et par minutter på stekebrettet, før du lar dem avkjøles helt på rist

Tips:
- Når du har kjevlet ut deigen flere ganger kan den bli vanskeligere å jobbe med. Legg den derfor i kjøleskapet litt innimellom, så blir den lettere å kjevle ut og resultatet blir også penere
- Hvis kjeksene flyter litt utover under stekingen kan du sette stekebrettet i kjøleskapet et par minutter før du skal steke kjeksene

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar