mandag 28. mai 2012

PRINSESSEKAKE

Deigen
2 1/2 dl melk
25 g fersk gjær
75 g smør
60 g sukker
1/2 ts malt kardemomme
500 g hvetemel

Fyllet
5 ss smør
3 ss sukker
1/2 ts malt kanel
2 dl rosiner
2 1/2 dl vaniljekrem
Melis
1 egg til pensling

Deigen
- Smelt margarin og ha melken i smøret, la dette bli 37 grader
- Rør ut gjøret i væsken - Bland . La dette bli ca. 35 grader
- Bland i det tørre og elt det til en fin deig
- Sett deigen til heving i ca. 30-40 minutter

Resten av kaken
- Rør sammen smør, sukker og kanle
- Kjevle ut 1/3 av deigen til en runding og legg den i en rund springform på 24 cm (den skal passe oppi)
- Ha på et lag med vaniljekrem
- Kjevle resten av deigen ut til et rektangel
- Smør på smørblandingen og dryss på rosiner
- Rull sammen deigen til en fin pølse, og del den i 8 biter
- Legg den ene bollen i midten og resten fint rundt i en ring
- Pensle med egg og ha litt vaniljekrem i i midten på hver bolle
- Sett til etterheving i ca . 30 minutter
- Sett ovenen på 200 grader
- Stek kaken i forvarmnet ovn i ca. 30-40 minutter
- Ta på melisglasur når kaken er avkjølt

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar