søndag 27. mai 2012

WHOOPIE PIES

Oppskriften gir ca. 20 whoopie pies

Kjeksene:
50 gram smør, romtemperert
125 gram sukker
1/2 dl solsikkeolje
1 egg, romtemperert
220 gram hvetemel
1 1/2 ts ekte vaniljesukker
2 ts bakepulver
En klype salt
3/4 dl melk

Hvit sjokoladekrem:
175 gram smør, romtemperert
ca 3 dl melis
150 gram hvit sjokolade, smeltet
2 ts vaniljeekstrakt
Strøssel
Konditorfarge
- Rør sammen smør, sukker og solsikkeolje til det er godt blandet. Tilsett egget og visp blandingen til den er kremete og luftig.
- Bland sammen alt det tørre. Bland det tørre vekselvis med melken, til alt er godt blandet sammen. Du skal nå ha en litt fast røre, som lett lar seg sprøyte utover, men fortsatt holder fasongen.
- Sprøyt røren på et stekebrett, i små «dotter» som er omtrent som en 5 krone i diameter. Oppskriften rekker til ca 40 «dotter», dvs 20 whoopies.
- Stekes ved 175 grader langt nede i ovnen, i ca 12 minutter, til småkakene er ferdigstekte. De skal være svakt lysebrune under og såvidt ha tatt litt farge på oversiden. Pass på mot slutten av steketiden.

- Smelt sjokoladen forsiktig i vannbad.
- Kjør melis og smør i en kjøkkenmaskin, til det blir kremete.
- Tilsett den smeltede sjokoladen og rør godt sammen.
- Tilsett til slutt vaniljeekstrakten og kjør i kjøkkenmaskinen til fyllet er fast, men fortsatt kremete. Juster eventuelt med mer melis, om nødvendig.
- Ha sjokoladekremen i sprøytepose og sprøyt på halvparten av kakene, og legg den andre halvparten oppå.
- Pynt med strøssel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar