onsdag 17. august 2011

ASIATISK FISKESUPPE


400 ml kokosmelk
7 1/2 dl fiskebuljong (1,5 terning)
2 ss rød karripasta
1 ts gurkemeie
4 ss fish sauce
1 squash
3 gulrøtter
1 sitronsaft eller lime, presset
400 g laksefilet
200 g reker
salt og pepper
Frisk koriander

- Laksen deles i litt store terninger og rekene skrelles. Skrell rekene.
- Vask og skrell gulrøtter og skjær disse i staver. Skjær squash i terninger.
- Ha kokosmelk i en kjele, varm opp. Rør inn karripastaen. (NB – ikke ta alt i med en gang, smak deg frem mot slutten, blir ’plutselig’ for sterk). Ha i fiskebuljong. (1,5 terning og 7,5 dl vann) Bland godt.
- Ha deretter i fiskesausen, gurkemeie og sitron. Ha gulrøtter og squash i suppen og kok noen minutter.
- Smak til med salt og pepper.
- Ha laksen i suppen og la det trekke i 3-5 min. Ha tilslutt i rekene.
- Alt varmes opp, men rekene må ikke koke – for da blir de seige. Korianderen hakkes og blandes i rett før servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar