lørdag 6. august 2011

FOCCACIA


Bilde: http://millasmat.com/fileadmin/bilder/bakverk/focaccia.jpg

DEIG:
1 l hvetemel
1 pakke tørrgjær
5 dl lunkent vann
½ ts salt
1 ts sukker
1 ss rosmarin
2 ss olivenolje

TOPPING:
Sorte oliven i skiver
Maldonsalt
Rosmarin

- Sett stekeovnen på 180 °C. Du trenger en smurt kakeform eller liten langpanne.
- Bland mel, tørrgjær, sukker, salt og lunkent vann i food processor. Kjør til en jevn tykk deig. Tilsett olivenolje og kjør maskinen kun et par omdreininger, slik at oljen bare legger seg rundt deigen. La den heve i ca. 30 minutter.
- Hell denne forholdsvis flytende deigen over i kakeformen/langpannen. Fordel oliven over, rosmarin, strø på salt og hell over olivenolje. Bruk hendene og klapp deigen ned slik at det dannes mange smågroper på overflaten.
- Etterhev ca. 10 minutter. Stek brødet i ca. 25 minutter eller til det er hevet, pent gyllent og gjennomstekt. Avkjøl på rist.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar