torsdag 11. august 2011
PEPPERSAUS MED PAPRIKA OG LØK
Bilde: http://snakk.klikk.no/cs-share/MatOgDrikkeBilder/images/Klikk/698/peppersaus.jpg
1 ss margarin
1 ss olje
1 løk
1 paprika
1 ts grønne pepperkorn
1 ts rosépepper
(går bra med 2 ts sort pepepr)
3 ss hvetemel
3-4 dl oksekraft eller buljong
1-2 ss soyasaus
1 dl matfløte
- Knus pepper i en morter. Skjær løk og paprika i små terninger, fres disse i smør og olje og ha på pepper.
- Strø over mel, og rør rundt og spe med kraft/buljong mens du rører godt.
- Kok sausen i 20 min. Bruk gjerne litt sukkerkulør om du syns den er for lys. Sil den og ha i fløte til slutt.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Fantastisk god smak. Et tips er å la det bli igjen litt løk og paprika i den silede sausen. Jeg byttet også ut fløte med Crème fraîche - dette gir en jevning som gjør at sausen tykner UTEN mel (dropp melet).
SvarSlett