lørdag 13. august 2011

BANANKAKE


Bilde: http://millasmat.com/fileadmin/bilder/bakverk/banankake.jpg

2 store eller 3 små modne bananer
1 1/2 dl sukker
2 egg
50 gr smeltet smør
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1/2 ts natron
4 ss fløte
2 dl hvetemel

- Sett ovnen på 175 °C og kle bunnen av en 20-24 cm springform med bakepapir. Smør hele formen godt med smør eller formfett.
- Smelt smøret og la det avkjøle seg litt. Mos bananene godt med en gaffel og sett de til side. Sikt sammen mel, bakepulver, natron og vaniljesukker.
- Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis. Tilsett melblandingen, alt på en gang og vend det inn med en slikkepott. Hell i smeltet smør og most banan og vend dette inn også. Avslutt med fløten og bland alt til en jevn røre.
- Hell røren i springformen og stek kaken i 40-50 minutter. La den avkjøle seg på en kakerist.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar