onsdag 17. august 2011
PAI MED BACON, PAPRIKA OG OST
Bilde: http://millasmat.com/fileadmin/bilder/middag/quiche.jpg
PAIBUNN
450 g hvetemel
2 ts knust havsalt
280 g kaldt smør kuttet i små terninger
8-10 ss isvann
FYLL
2 pakker bacon, kuttet i små biter
1 paprika
1 vårløk
1 løk
1 fedd hvitløk
6 egg
1-2 dl fløtemelk
200-300 g revet ost (norvegia, jarlsberg, cheddar)
- Bruk en foodprosessor og miks sammen mel, salt og smør til du får en masse som ligner fine brødsmuler. Ha massen i en bolle og tilsett vann. Hvis det blir for tørt kan du tilsette litt mer vann. Kna deigen lett sammen, pakk den inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i minst 30 minutter. Du kan også lage deigen dagen flere timer i i forkant.
- Bruk en 30 cm paiform, kjevle deigen ut til tykkelse på ca. 1/2 cm og kle formen, pass på at deigen kommer helt opp på sidene og gjerne litt over kanten da den trekker seg sammen under forstekingen. Sett paiformen i kjøleskapet i en halvtimes tid.
- Sett ovnen på 200 °C
- Kle paibunnen med folie og hell på tørre bønner el. og bak i ovnen i ca 15-20 minutter til paideigen begynner å bli lett gyllen på sidene. Ta vekk bønnene og folien og la paien stå i ca. 5 minutter ekstra så bunnen blir stekt.
- Stek baconet i litt olje, ha i paprika, løk, vårløk og hvitløk når baconet er ferdig, og la alt steke sammen. Rør inn osten når alt er ferdig.
- Rør sammen eggene med en gaffel, og ha i fløtemelk, salt og pepper
- Legg fyllet på paibunnen og hell over eggeblandingen
- Stek på 175°C i 30-40 minutter
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar