fredag 5. august 2011

MARINERTE KYLLINGSPYD MED PEANØTTSAUS


Bilde: http://shewearsmanyhats.com/wp-content/uploads/2011/02/chicken-satay-peanut-sauce-1.jpg

KYLLINGSPYD
4 kyllingfileter
3 fedd finhakket hvitløk
1 ts malt koriander
1 ts karri
0,5 ts malt spisskummen
1 ss brunt sukker
2 ss nøytral olje
1 ss fiskesaus
0,5 ts sambal oelek

- Skjær kyllingfiletene i biter. Bland sammen ingrediensene til marinaden, og ha i kyllingbitene. La det marineres i romtemperatur i ca 1 time, eller natten over i kjøleskap. Tre bitene på spyd, og stek i panne, på grill eller i stekeovnen.

PEANØTTSAUS
1 boks kokosmelk
2 ts rød karripasta
5 ss grovt peanøttsmør
1 ss brunt sukker
3 ss limesaft
1 ss fiskesaus
1 dl grovhakkede peanøtter/cashewnøtter

- Varm kokosmelken til peanøttsausen til kokepunktet. Tilsett resten av ingrediensene i den rekkefølge de står i oppskriften, rør godt mellom hver ingrediens. Sausen bør ikke koke. Avkjøl sausen litt før servering, da vil den tykne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar